Headerbild

12-06-(17-21) - Axa Summer Games

AXA SUMMER GAMES

17-21/6-12

Ludvig och jag Gustav har varit på ett läger i Falun som idrottsarrangör Mats Andreasson ordnar ihop med klubbarna i Falun. De idrotter som var med var orientering, skidor, fridrott samt innebandy. OK Kåre var den orienteringsklubb som var ansvariga för orienteringen. Vi bodde på gymnasie skolan på Lugnet där vi också åt mat. När vi åt frukost fick vi fil och flingor och till det mackor.Lunch och middag var olika maträtter. Efter alla träningar duschade vi vid Lugnets sportcenter.

 

17/6

På eftermiddagen var det invigning och sedan inkvartering i våra sovsalar. Direkt efter det åkte vi med buss till Källviksbacken för att träna orientering. Fyra stycken små slingor som hade startpunkt uppe i slalombackenbacken, tränade på sluttningsorientering. Avslutade med en vanlig slinga på ca 2,5 km. Tillbaka med buss och sedan dusch för att efter det gå upp till hopptornen och äta hamburgare.

 

18/6

Klockan 07:30 var det uppstigning och sedan frukost i matsalen. 9:15 samling i salen utanför våra rum. Kl 9:30 joggade vi till starten för sprintträning med Lena Eliasson. Jag och Ludvig sprang alla banor, totalt 4 stycken och så tog vi och tre till in kontroller på banorna 2 och 3. Klockan 11:30 var vi tillbaka för dusch och lunch. Halv 3 var det dags för andra passet. Jag körde en D20 E bana från publiktävlingarna som gick på Lugnet i samband med EM och Ludvig en H14 bana. Efter passet var det dags för bad på lugnet. Efter middagen körde alla idrotter brännboll och fotboll på friidrottsarenan.

 

19/6

Uppstigning, frukost och sedan samling 9:15. På förmiddagen var det sprint och vi sprang EM Final banorna på Lugnet. Efter det joggade vi upp till Sjulsarvet för att äta lunch med skidåkare och friidrottare. Sedan jogg till en mosse. Där hoppade vi längdhopp och höjdhopp och spelade mossfotboll med skidåkare och friidrottare. På kvällen var det stjärnkväll där alla vi deltagare fick ställa frågor till Niklas Jihde, Jimmie Jonsson och Lena Eliasson. Efter det var det fotboll, Sverige mot Frankrike på storbildsskärm.

Axaläger 1

Drutten och Ludde efter mosspasset!

 

20/6

På förmiddagen var det keps-ol vid Kårestugan, jag och Ludvig sprang tilsammans. Efter lunch var det fotografering och sedan kostrådgivning på Scandic hotellet i Falun. Ombytning och sedan löpskolning med friidrottarna. Spelade fotboll på kvällen med andra orienterare.

 

21/6

Uppstigning klockan 07:00, var tvungna att ha packat klart tills 08:30 och ha ätit frukost. Efter det kollade vi på när skidåkarna körde stafett på rullskidor utanför där vi bodde. Sedan var det friidrottarna som skulle köra några varv inne i stora gympasalen. Efter det var det våran tur, orienterarna sprang en bana på 1 kilometer runt lugnetgymnasiet gånger tre sträckor. Till sist var det innebandyspelarna som skulle köra en miniturnering. Alla som var med i tävlingarna var indelade i 15 olika grupper, det var ett innebandy lag, två friidrottare och tre orienterare i varje lag. Tillsist räknades allt ihop så man fick en total placering. Sist var det en avslutnig i gympsalen och efter det var lägret slut.

Det var roliga och bra dagar i Falun som jag och Ludvig hade. Lägret var lärorikt och inspirerande som gör det kul att träna på nu i sommar och ladda inför sommarens och höstens tävlingar.

 

Ha en bra sommar /Gustav och Ludvig

 

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in