Headerbild

12-06-(02-03) - Tillsammansläger

Tillsammanslägret i Hälleforsnäs

2012-06-03 21:44

 

Vilken helg! Ösregn, blåst och +5 grader. De yttre förutsättningarna var inte på topp. Trots det blev helgen en succé tack vare våra fantastiska ungdomar!

Tidigt i lördags morse samlades vi vid Ellfolk Arena för att bege oss i gemensam trupp ner till OK Tjärnens klubbstuga mitt i Hälleforsnäs. Vi var totalt 46 deltagare. Tyvärr hade Eric G blivit sjuk och fick stanna på hemmaplan.

Efter en ofrivillig sightseeing i Hälleforsnäs, undertecknads kartminne var inte på topp, så inkvarterade sig alla i OK Tjärnens rymliga klubbstuga. Klubbstugan bestod av fyra st lägenheter i ett fristående hus i närheten av Lager 157.

Kl 11 var det dags för dagens första träningspass. Kontrollplockning stod på schemat. Precis när vi stack ut i skogen började det regna. Alla fick uppföljare med sig runt i skogen för att få värdefulla tekniktips.

Tillbaks till stugan för ombyte, lite slappande, godisinköp och sedan lunch. Klockan tre var det sedan dags för dagens andra pass. Upplägget var detsamma som på förmiddagen men nu på en annan karta. Nu hade regnet, kylan och blåsten tilltagit. Alla kämpade på mycket väl och tog sig runt sina banor med bravur. Målet var placerat vid ett bad. Planen var att vi efter målgången skulle bada och äta mellanmål vid stranden. Men med ett väder som liknade ett blött, kallt och kyligt november så var det full fart tillbaks till klubbstugan. Det var istället skönt med en bastu så att kroppen tinade upp.

Pga det dåliga vädret hade vi ingen kamera med oss ut i skogen. Men på kvällen fick vi tillfälle att fota våra aktiviteter lite grand.

 

Vem lyssnar alla på 2

Vem lyssnar alla på?

 

Vem lyssnar alla på

Vad är det som är på G?

 

Erika lekledare 2

Jo det är lekledare Erika som har planerat en femkamp. Erika hade kollat väderprognosen och anpassat grenarna för att kunna vara inomhus. Alla barn delades in i femmannalag.

 

Lag 1

Lag 1 - Agnes, Klara, Emma, Carl och Johan

 

Lag 2

Lag 2 - Elliot, Ludvig, Gustav, Jonatan och Ingrid

 

Lag 3

Lag 3 - Agnes, Alva, Lina, Tilde och Jossan

 

Lag 4

Lag 4 - Elias, Elin, Stina, Wilma och Linn

 

Lag 5

Lag 5 - Peter, Anton, Elsa, Ida och Jakob

 

Kampen kan börja!

 

Ludvig vatten

Ludvig in action! Här gällde det att först fånga ett glas vatten som sköts upp i luften mha en vippbräda. Sedan skulle en vattenflaska fyllas på tid.

 

Vattenpistol

Pricksäkra killar och tjejer! Grenen handlade om att med hjälp av vattenpistoler släcka fem ljus så snabbt som möjligt. Lag fem skjuter för fullt.

 

Rockringar

En av grenarna handlade om att förflytta sig genom rummet där hela laget hela tiden skulle vara i en rockring.

 

Bygga

Bygga ett så högt torn som möjligt med spagetti och minimashmallows var inte det lättaste.

 

Efter en timmes tävlande så stod slutligen lag 2 med Elliot, Gustav, Ludvig, Jonatan och Ingrid som segrare. Priset bestod av att de fick utmana oss ledare på valfri gren. De valde sin paradgren vattenpistolskytte.

 

Final barn

Laget gör sig redo och samtliga känner sig säkra på seger...

 

Vuxna final

Men ledarna skulle inte ge sig utan kamp. Vi plockade ut våra främsta prickskyttar ur ledarstaben och körde järnet.

 

Vuxenjubel

Vilka som vann kanske syns på denna bild :-)

 

Grilla burgare

Under den hårda femkampen förberedde Henrik och Tomas middagen som bestod av grillade hamburgare. Notera klädseln en sommarkväll i juni...

 

Äta burgare

John serverade burgare till hela gänget.

 

Hela gänget

Här har vi alla våra glada ungdomar efter genomförd femkamp och efter de goda hamburgarna.

 

Efter ytterligare lite lek och stoj var alla mycket trötta efter en intensiv dag och somnade utan problem.

På söndagen var det sedan dags för vårat sprint-KM i Mellösa. Vi hade fått hjälp av OK Tjärnen med att lägga banor samt utsättning av kontroller vilket betydde att alla ledare kunde vara med och springa också. I HD 10 hade vi placerat ut vuxna i skogen så att alla skulle kunna springa helt på egen hand och få stöd utefter banan om så behövdes.

Det var en väldigt detaljerad karta och terräng som tävlingen erbjöd och det var lätt att tappa bort sig på några ställen om man inte hela tiden hade tät kartkontakt. Samtliga våra ungdomar gjorde mycket bra ifrån sig.

 

KM segrare

Klubbmästare - Emma (D12), Henrik (H35), Eva (D35), Ludvig (HD14), Carl (H10), Jossan (D10)

 

Efter loppet åkte vi tillbaks till OK Tjärnens klubbstuga för ombyte, lunch och städning. Sedan var lägret slut för denna gång.

Jag är mycket imponerad av alla ungdomar som trots de yttre förutsättningarna hela tiden bjöd till och var på allra bästa humör. Det var mycket roligt att få tillbringa en helg tillsammans med er på detta sätt.

Stort tack också till alla föräldrar som på ett föredömligt sätt tog hand om all markservice gällande mat, städning, starthjälp, målhjälp osv. Tack!

 

Resultat KM och lägermästerskap

 

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in