Headerbild

2010-10-16/17 - Daladubbeln

Daladubbeln 2010

Den gångna helgen hade vi tre lag på plats i Falun för att deltaga på en av landets största och roligaste ungdomstävlingar.

Dag ett är det tvåmannastafett med något förkortade banor och dag två är det långpatrull med väldigt mycket längre banor än normalt.

Teamen som vi hade på plats var i H10 Ludvig och Eric, i D10 Stina och Emma och i H12 Ida och Gurra.

Alla teamen gjorde mycket bra ifrån sig och framförallt hade de mycket roligt. Som supporter kan jag också meddela att detta är en av de roligaste tävlingarna man kan vara med om på åskådarplats. Korta stafettbanor med varvning betyder intensiva tävlingar och på söndagens långpatrulltävling finns det en extra tävling inlagd och det är en utklädnadstävling som ger det hela en extra dimension. Den var mycket underhållande att beskåda. 

Här nedan följer lite bilder från vår trevliga helg i Falun.

 

Dag 1 tvåmannastafett

Lina, Jossan och Elin var våra lags främsta supporterskara under de två dagarna i Falun. 

 

Först ut på lördagen var H12. Ida sprang första sträckan och växlar här över till Gurra. Växlingen sker genom överlämning av SI-pinne. Det var hela 120 startande lag i klassen. Båda två gör stabila lopp och går in på slutlig 58:e plats efter dag 1.

  

Stina var riktigt taggad inför sin första stäcka i D10-kavlen. Hon gillar när det är häng och hon bara kan ösa på. Hon gjorde en riktigt bra första sträcka och var inne bara ca minuten efter ledande lag på en 19:e plats. 

 

Emma följde upp med ett kanonlopp på andra sträckan och plockade tre platser så att de slutligen hamnade på en 16:e plats bland 62 startande lag. Båda tjejerna var väldigt nöjda med sina lopp. 

 

Våra tuffa H10-killar som gått från klarhet till klarhet under året genomförde sedan stafetten på ett imponerande sätt. Eric startade bra och kom in som 31:a bara knappt tre minuter efter täten. Ludvig svarade sedan för en mycket stark prestation och plockade sexton platser så att de slutade som 15:e av totalt 63 startande lag. Mycket strongt gjort! 

 

Här har vi hela gänget samlat efter första dagens stafetter.

 

Kvällen

På kvällen så hade festfixarna Jossan, Emma och Elin ordnat ett pyjamasparty för alla våra kids plus Pontus från Ärla.

 

Det var fullt ös i en av våra stugor som vi hade hyrt i Lugnet. Under kvällen så var det dock allt annat än lugnt :-)

  

Dag två långpatrull  

Eric och Ludvig som var utklädda till Barcelonalirare hade tidig start på söndagen så de hade redan stuckit till start när resten av våra team anlände. 

 

Både lagmedlemmar och våra supporters var utklädda... 

 

Ludvig och Eric avverkade den 3,7 km långa banan på 33 minuter vilket betydde en 21:a plats på dagens etapp och en slutlig 17:e placering. Det var en debut i Daladubbeln som heter duga för våra nioåringar! Killarna får köra samma klass även nästa år. Då skall det bli mycket spännande att se om de kan kapa ytterligare några placeringar.

 

Våra brandmän Stina och Emma rönte mycket uppmärksamhet både innan och under tävlingen. Det var många som tog kort på dem och speakern intervjuade dem innan start också. Det var en kul och spännande uppmärksamhet för tjejerna.

Själva loppet genomförde de också bra trots sin något otympliga utrustning med hjälm på huvudet och brandjackor. De slutade på en total 24:e placering vilket betydde att de precis klarade gränsen för att få pris (de 25 första fick pris). 

 

Ida och Gurra var lite spaka efter målgång. Hockeylirarna hade en bana på ca 6 km i tuff dalaterräng. De genomförde i alla fall loppet på ett bra sätt och stod för dagens upphämtning genom plock från 58:e till 45:e placering. Bra jobbat! 

 

Alla som var på plats var överens om att detta var en rolig tävling som bjöd på något utöver det vanliga. Nästa år kanske undertecknad vågar bjuda på något mer än bara en ny frisyr.

 

Till Daladubbelns hemsida med resultat och bilder

 

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in