Headerbild

2010-09-19 - Kavle-DM OK Hällen

Det var en strålande höstdag då årets DM-kavle avgjordes i trakterna strax utanför Jönåker. Men gårdagens idogna regnande hade satt sina spår. Det var en riktig lervälling på målområdet. Men det hindrade inte våra lag från att prestera riktigt bra.

 

 

Stinas ryggtavla efter loppet vittnar om att det var allt annat än torrt på TC och i terrängen.

 

 

H12-kavlen

Fyra nioåringar och en elvaåring utgjorde vårat H12-lag.

 

Ludvig hade fått förtroendet att springa den tuffa första sträckan. Banan höll H12-karaktär men Ludvig var lugn som en filbunke innan start. Här ovan ser vi honom mitt i fältet strax efter att startskottet gått. 

 

Ludvig gör ett riktigt bra lopp och växlar som femte lag. Han skickar sedan ut Anton K, August W och Eric G på en gemensam rak sträcka som håller H10-karaktär svårighetsmässigt. Den person som kommer först i mål växlar sedan ut tredje sträckan. 

 

Grabbarna gör ett strålande lopp. De håller ihop hela banan och här på slutet rycker August ifrån lite grand och skickar ut Gustav som fjärde lag. De har alltså plockat en placering och Gustav har slagläge för att köra mot en bronspeng. Ettan och tvåan ligger alltför långt före.

 

Eric på upploppet bara metrar bakom August. 

 

Tredje kille in på lätta ben var Anton bara ett tiotal sekunder efter de två andra grabbarna. 

 

En glad Gurra efter ett bra genomfört lopp där han förde upp laget till en slutlig tredje plats genom att passera Ärla som gick ut som trea. Snyggt jobbat av alla!

 

Grabbarna - Gurra, Eric, Anton, Ludvig och August - visar musklerna efter genomförd tävling. Tyvärr visade det sig att en stämpling på sträcka två inte hade registrerats för August. Alla våra killar var tillsammans och Eric och Antons stämpling var OK. Men eftersom August var först i mål hjälpte inte det och de blev tyvärr diskvalificerade.

Men de vet och vi vet att grabbarna var de värdiga tredjepristagarna. Sedan var det otur att en stämpling inte registrerades. Det är bara att ta nya tag och komma igen.

 

 

D12-kavlen

Tre gånger Johnsson - Ida, Stina och Emma - bestod D12-laget av. Ida var uttagen att springa första sträckan.

 

Det var en leende Ida som kom in som etta på upploppet. Hon skickade ut Stina i en ledning med två sekunder före Södertälje Nykvarn. Ida var mycket nöjd med sitt lopp.

 

- "Va, leder vi?" Det var fler än Stina som var överraskade över hennes insats. Stina skickade ut Emma med en ledning på tre minuter före Nyköpings OK. Guldvittring! 

  

Guld! Emma höll skärpan och förde laget till seger ca tre minuter före OK Hällen. Här defilerar hon på upploppet tillsammans med Stina och Ida. Grattis!

 

Glada guldtjejer efter prisutdelningen - Ida, Stina och Emma! 

 

 

H120-kavlen

Vi mönstrade två lag i H120-kavlen.

Lag 1 bestod av Henrik J, Stefan J och Dan J

Lag 2 bestod av Johan K, Patric J och Jörgen J 

 

Johan som är säkerheten själv när det gäller förstasträckor kom in som tvåa ca minuten efter Micke Wehlin från SNO. 

 

Fyra minuter efter Johan kom Henrik in. Han hade dock känning på betydligt bättre resultat än så. Efter knappt halva banan ledde han med ca 1 minut före Wehlin men sjabblade sedan bort sig lite grand och tappade även fart mot slutet.

 

Det tajtade till sig rejält på andra sträckan mellan våra två lag. Stefan lyckas passera Patric och skickade ut Dan J som sexa knappt minuten före Jörgen J som gick ut som sjua. 

 

Efter lite onödigt trubbel på näst sista tappar jag en säker bronspeng och ger här allt för att komma ikapp Strängnäs Malmby. Men det räcker inte riktigt - upploppet är för kort ;-) Jag kommer sånär ikapp dem men det fattas en meter och vi registreras som en sekund bakom dem på på en fjärde plats.

 

Ca en minut bakom kommer Dan in och för in laget på en femte plats.

 

 

H170-kavlen

Håkan A, Lasse J och Tomas A bärgade ytterligare en medalj till Tor genom att belägga en tredje plats ett par minuter före IK Standard. 

 

Sammanlagda resultat tillsammans med Östergötland

  

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in