Headerbild

2010-08-18 - Melkers Minne

Vid Raghildsborgsbacken i nordöstra Södertälje avgjordes årets upplaga av Melkers Minne. I år deltog 107 ungdomslag med totalt över 400 deltagare. Vi hade två inskolningslag och ett H12-lag på startlinjen.

Våra tre lag på en gemensam lagbild innan start.

Klockan 18.15 gick starten för inskolningsklassen. Anton K och Stina sprang första sträckan för våra två lag. Och som de sprang! Jag hade äran att få agera uppföljare i skogen. Det hade inte behövts. Jag höll mig hela tiden 50-talet meter bakom och såg hur Anton och Stina omvartannat drog i täten. De kom båda in några sekunder efter ledarlaget. Båda var mycket nöjda med loppet och tyckte det var riktigt kul att springa startsträckan på en stafett.

Sekunder innan start i inskolningsklassen. Anton uppe till vänster och Stina nere till höger.

Lina och Anton J körde en parallellsträcka efter Anton K. Här är de på väg ut från andra kontrollen i full fart.

Jossan som sprang sträckan efter Stina jagar några sekunder bakom Lina och Anton.

August sprang sista sträckan bakom Lina och Anton. Han gjorde ett mycket bra lopp och förde in laget på en tredje plats.

Elin for fram som en virvelvind på upploppet och har här bara 100 m kvar till målet. Även Elin gjorde ett mycket bra lopp efter Stina och Jossan och förde in laget på en 12:e plats.

I H12-klassen sprang Ida första sträckan. Det var 21 lag på startlinjen och det var en spänd Ida som skulle springa första sträckan för första gången och dessutom mot mestadels grabbar. Hon gör ett kanonlopp fram till näst sista kontrollen då hon tappar "hänget" och gör en bom så hon hamnar nere hos publiken innan hon vänder om och tar sista kontrollen. Men en 9:e plats bara 2.30 efter ledarna Tullinge var en bra inledning på stafetten.

På andra sträckan skickade Ida ut nioåringarna Ludvig och Eric. En tuff utmaning att bege sig ut på H12-bana mot tre år äldre motståndare. Grabbarna löser dock uppgiften på bästa sätt och tar sig i mål strax före EOL på en 8:e plats.

Eric på väg in mot mål några sekunder före Ludvig.

Ludvig har Eric i sikte och ger järnet för att komma ifatt honom på upploppet.

En fokuserad Gurra ger sig iväg på sista sträckan. Han gör ett mycket bra lopp och för in laget på en fin sjätte plats.

Ett glatt HD12-gäng poserar efter sin fina sjätte plats bland 21 startande lag!

För de allra flesta av våra deltagare så var detta första gången som de sprang stafett. Alla var överens om att det var riktigt kul att springa i ett lag och deltager gärna i fler stafetter framöver.

Fullständiga resultat återfinns på SNO:s hemsida.