Headerbild

2010-08-06 - Ungdomens tiomila

Vi hade ett lag med i HD12-klassen vid ungdomens tiomila strax utanför Skövde. Tyvärr blev Ida sjuk så vi fick i sista stund skapa ett kombinationslag tillsammans med SNO. Det var systrarna Ellen och Alva Berqvist (med morfar och mormor Tärnfjord från OK Tor) som hoppade in då deras lagmedlemmar också blev sjuka i sista stund.

Timmarna innan start öppande himlen sig och regnet vräkte ner. Men strax innan start så lättade det upp och förutsättningarna för orientering var de allra bästa. 

Det var dyga 90-talet startande lag. Gurra hade fått förtroendet att springa den tuffa första sträckan. Pga högt startnummer stod han i sista ledet i starten och kom iväg ganska långt bak i trängseln mot den första kontrollen. När han närmar sig första kontrollen ser han en stor hög av orienterare flockas runt en kontroll som flugor runt en "koblajja". Han springer dit och ställer sig snällt i kön för att få stämpla (det är ju häng så alla har samma kontroll).

Gurra berättar att trängseln är stor och många kämpar för att snabbt få stämpla. Men Gustav som är en schysst kille väntar snällt på sin tur i 2-3 minuter. När han väl kommer fram och skall stämpla så visar det sig att det är fel kodsiffra. Han är dock säker på att många andra har stämplat där. Han läser in sig och springer vidare till den rätta kontrollen. Det var mycket kallt gjort av honom. Väl i mål visar det sig att ca 35 lag blir felstämplade vid den första kontrollen.

Efter att ett stort lag blivit diskvalificerade så blev vår växelplacering 38:a efter första sträckan.

 

Gurra har precis kommit i mål och berättar om strulet vid första kontrollen för tredjesträckslöparna Eric och Anton.

 

Ludvig gör ett bra lopp på anda sträckan och svänger här in på upploppsrakan för att skicka ut Anton, Eric samt Ellen.

 

Eric har gett allt och spurtar järnet mot målet. Anton ligger bara ett tiotal meter bakom.

 

Det går undan när Anton lägger på sista remmen in mot målet. Båda killarna gjorde att mycket bra lopp och skickade sedan ut Alva på sista sträckan.

 

Alva gör ett stabilt lopp och slutplaceringen blir 42:a av ca 90 startande lag! Detta var en debut i tiomilasammanhang som gav mersmak för samtliga våra deltagande killar. Betänk att Ludvig, Anton och Eric bara är nio år. De får alltså springa i samma klass i tre år till!

 

Ett stort grattis till er alla för ett väl genomfört ungdomens tiomila!

 

Resultat

 

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in