Headerbild

O-ringen 2009

Rapport från O-ringenveckan (av Victoria Gustafsson)

 

O-ringen 2009 är nu slut. OK Tor hade 20 deltagare med, varav 12 bodde tillsammans på campingen. Det var familjerna Johnsson, Holmqvist, Börjeskog och Gustafsson. För att göra veckan lite roligare hade vi ordnat interna tävlingar varje dag, med prisutdelning på kvällarna. Ett bra och roligt initiativ av Henrik!

 

1:a etappen avgjordes på Arena Ränneslätt. Den som verkade trivas bäst första dagen var Cissi, som tog sin första etappseger i D 35M. Hon blev även vinnare i vår interna tävling; bäst placerad!

 

2:a etappen gick vid Arena Risan, ca 3 km från O-ringenstaden. Vi på campingen cyklade till arenan, t o m Lina 5 år orkade cykla hela vägen. Det var bra gjort! Det blev ingen etappvinnare idag, men två bland de 10; Ludvig H kom 9:a i U1 och Monika A blev 8:a i D65 M. Den som placerade sig som 6:e bästa campingtorare vann dagens interna tävling och det blev Gustav J. Hans placering var 25:a.

 

3:e etappen gick också vid Arena Risan. Även denna etapp hade vi två bland de 10. Det var Affe L som placerade sig 9:a i H75 och Gustav J kom även han 9:a, fast i H10. Gustav var bara 1.45 min efter segraren. Sämst placerad campingtorare var dagens interna tävling. Priset togs hem av Göran B. Nu väntar en skön vilodag, men först långbord och prisutdelning!

 

På vilodagen kunde man prova på mountainbike. Det gjorde alla manliga medlemmar i familjerna Johnsson, Holmkvist och Gustafsson. På eftermiddagen blev det cykeltur in till Eksjö för att äta glass.

 

4:e etappen var åter igen på Arena Ränneslätt. Efter att ha fått lite extra energi av vilodagen hade vi 3 Torare bland de 10. Cissi kom 4:a, Gustav 5:a, endast 33 sek från seger! Örjan G kom 8:a i H35K. I vår interna tävling blev Eric B bästa spurtare från sista kontrollen till mål och han var nästan 1 min snabbare än den sämsta.

 

5:e och sista etappen avgjordes också den på Arena Ränneslätt. Hela sex Torare hade etapplaceringar bland de 10 och 3 av dessa fick även totalplacering bland de 10. Cissi slutade 3:a, Affe kom 7:a och Eva H blev 10 i D35K. Den interna tävlingen idag var den som hade tippat sin slutplacering bäst (tipset lämnades in innan O-ringen startade). Den som var närmast var Göran B som missade med endast 1 placering!

 

6:e etappen bestod av disco för ”små”tjejerna i mässtältet, sedan blev det grillning, långbord och prisutdelning!

 

Förutom orientering, bjöd denna vecka på gemenskap, mycket lek bland barnen (bl a kojbygge och cykelåkning), fågelholksbygge och både interna tävlingar och tävlingar i mässtältet (Eva H vann t ex en vistelse i Idre!)

 

Flera av oss har redan anmält sig till nästa års O-ringen som går i Örebro. Vi hoppas att vi blir flera Torare nästa år och fler på campingen!

 

Victoria Gustafsson

Adress

OK Tor - Orientering Ektorpsvägen 16 64431 Torshälla

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@oktor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in